Expozitie personala la Palatul Brukenthal – Laurentiu DIMISCA

Category: Exhibitions

 

Expozitie personala de arta plastica  – “Jurnal”- Laurentiu DIMISCA
la Palatul Brukenthal, Resedinta de vara de la Avrig a Baronului.

Afis Dimisca
Avem deosebita placere sa va invitam in acesta duminica, la vernisajul de exceptie a expozitiei personale de arta plastica,  sub semnatura Laurentiu Dimisca.
Doctor in Arte Plastice, foarte cunoscut pentru arta sa in Europa si SUA, participant la peste 200 de expozitii, instalatii si  work-shopuri in tara si strainatate, DIMIŞCĂ poate fi numit un artist complex, un lider al Figuratiei Libere,  creatia sa situandu-se la granitele dîntre benzile desenate, arta brută şi arta contemporană. Spontan in idei si in intamplarile sale, DIMISCA a devenit un  pictor povestitor unde cultura si traditiile au devenit  surse inspiratoare,  extragand  mitologii revăzute şi corijate prin strădanii proprii, poveşti populare din copilăria sa, de pe meleagurile sale  natale.
Acest eveniment cu totul deosebit, organizat de Galeriile de arta Trasnilvania din Brasov, in colaborare cu Palatul Brukenthal din Avrig, va propune diverse incursiuni in lumea intima a artistului, introspectii si destainuiri totodata a  acestuia,  redate cu o inalata maiestrie artistica in cele peste 50 de lucrari de pictura si obiecte decorative care, in lunile august si septembrie vor fi etalate in salile expozitionale ale Palatului, afirma Directorul Galeriilor Transilvania, domnul  Ovidiu Carpusor.
Fiecare dintre noi vrea să descopere UMANITATEA. Umanul din MINE, sau TINE, sau CEILALŢI. OMUL, cu tristeţile sale, cu bucuriile sale, fiinţă neputinciosă să-şi exprime experienţele. Fiecare dintre noi, incapabili să comunicăm, ne exprimăm dubiile şi temerile prin mijloacele pe care ni le-a dat Dumnezeu.
Prin fiecare gest vreau să exprim un secret al meu, al persoanei de lângă mine…Poţi să-l găseşti acolo, într-un genunchi trădat, într-o mână pierdută. Dar există ochi şi inimi. Ochii mei care au plâns de mii de ori, inima mea care a iubit de mii de ori şi a fost trădată şi sfâşiată de tot atâtea ori.
Nu te aştepta să descriu lumea cu ajutorul amintirilor sau al evenimentelor colorate, prin tehnici şi superlative. Eu doar vreau să ilustrez un mesaj al iubirii şi al comunicării, al emoţiilor şi al aproprierii. Am vrut să dezvălui nu propria-mi identitate, acest monstru unic şi obscur pe care fiecare îl cuibăreşte în adâncul inimii, ci uimirea faţă de o insidioasă ameninţare…de a nu iubi, schilodirea sufletului şi deşertăciunea care îl umple după o prelungită lipsă de vigoare a simţirii.
Eu, doar, las ochiul să vadă, să experimenteze şi să spună că suferim în lipsa iubirii. Ochiul pe care îl vezi este propriul tău ochi, care s-a închis complet atunci când ar fi trebuit să primească lumina lumii.
Inima pe care o vezi este propria ta inimă, de zi cu zi, care a încetat să simtă, ascunsă într-un colţ îndepărtat de timp şi care pâlpâie ca o lumânare.
Acesta sunt EU, OMUL, propriul tău SECRET ascuns, iar voi sunteţi picturile mele!“ssustine artistul plastic Laurenţiu Dimişcă.
Va asteptam cu mare drag la un pahar de sampanie in  deschiderea evenimentului, duminca, 11 august la orele 17, in Salile Oranjeriei ale Palatului Brukenthal din Avrig!
Intrarea Libera!

no comments for now

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply